Have a question?
Bericht verzonden Sluiten

Dry Needling – Advanced Bovenste Kwadrant: 14-15 Juni 2024

Een persoon die dry needling op iemands arm uitvoert. AQUS Learning

Planning

14-15 Juni 2024

Inhoud

AQUS organiseert dry needling cursussen vanuit een wetenschappelijke basis. Doordat er gewerkt wordt met verschillende modules, kan je zelf je leertraject bepalen. Je kan modules apart boeken, maar ze worden ook als traject aangeboden. Indien je je meteen inschrijft voor het volledige traject, krijg je een mooie korting (nog te bepalen).

Bij elke module gaan we dieper in op bepaalde cases, zodat je bij elke patiënt die je behandelt weet welke tools je kan gebruiken.

De ADVANCED BOVENSTE KWADRANT cursus bouwt verder op de BASIS module. We starten met een kort overzicht van de spieren die aan bod kwamen tijdens de basis module die tot het bovenste kwadrant behoren. Er bestaat de mogelijkheid om hier vragen over te stellen, bijvoorbeeld moeilijkheden die je tegenkwam tijdens het prikken in de praktijk. Ook een korte herhaling van vorige technieken is mogelijk.

Nadien wordt er verder gebouwd op de nieuwe spieren van het bovenste kwadrant die nog aan bod dienen te komen. Bij elke spier wordt op dezelfde gestructureerde manier te werk gegaan. We overlopen de anatomie, locatie van de  verschillende triggerpunten en de verschillende posities waaruit geprikt kan worden.

We sluiten de module af met enkele cases die relevant zijn voor de praktijk. Pijnpatronen die je regelmatig zal tegenkomen bij je patiënten (o.a. rotator cuff problematiek, tenniselleboog/golfelleboog komen aan bod).

Docent

Het team van docenten bestaat uit Kevin Campion en Lies Van Itterbeeck.

Kevin Campion heeft al meer dan 10 jaar ervaring met dry needling als Manueel therapeut en Osteopaat. Dit zette hem ertoe aan om een duidelijke cursus op poten te zetten die verder gaat dan het prikken alleen. Vanuit wetenschappelijk oogpunt worden verschillende priktechnieken en pijnpatronen samengegoten in een exclusieve cursus die je nergens anders kan volgen.

Ook Lies Van Itterbeeck heeft al meerdere jaren ervaring met dry needling en assisteert tijdens zowel de theorie als de praktijk.

Doelgroep

Als je een module bij AQUS wilt volgen, heb je reeds een vooropleiding nodig. Afgestudeerde kinesitherapeuten (manuele, sport, …), osteopaten, chiropractoren en (sport)artsen kunnen zich inschrijven voor onze cursussen.

Er wordt maar een beperkt aantal deelnemers toegelaten bij elke module, zodat er steeds een persoonlijke begeleiding mogelijk is tijdens theorie en praktijk.

Prijs

€ 450,00 (excl BTW), je kan genieten van 30% korting indien je betaalt met de KMO-portefeuille.

Inbegrepen

Cursusmateriaal (geschreven cursus, hand-outs), starterspakket (naalden, ontsmetting, handschoenen). Er wordt gezorgd voor een warm welkom met ontbijt, er is een lunch voorzien en versnaperingen tussendoor.

Programma

Korte herhaling van de geleerde spieren basis + overzicht Advanced bovenste kwadrant

Zie verdere details via curriculum.

Locatie

Golfclub De Wijnvelden

Adres: Bergstraat 74, 2861 Sint-Katelijne-Waver

Telefoonnummer: 015 63 03 64

Verder verloop

Na het volgen van de BASIS module verdiep je jezelf verder door het volgen van de ADVANCED BOVENSTE KWADRANT module (2-daagse cursus) en/of ADVANCED ONDERSTE KWADRANT module (2-daagse cursus).

Na het volgen van deze 2 modules verloop het traject verder met een EXPERT module (1 dag) en een REFRSHER module (1 dag).

Na het volgen van elke module krijg je een AQUS-attest voor je aanwezigheid. Na het volgen van alle modules heb je de mogelijkheid om een EXAMEN (theorie en praktijk) af te leggen. Hierna krijg je het certificaat AQUS EXPERT IN DRY NEEDLING.

Heb je verdere vragen over het volgen van een module, of wil je overstappen van een andere dienstverlener naar ons traject? Stel ons je vragen via info@aqus.be

Golfclub De Wijnvelden Bergstraat 74, 2861 Sint-Katelijne-Waver
Wij starten stipt vanaf 09:00 uur, gelieve een kwartier vroeger reeds aanwezig te zijn.
Inschrijven

Bij de afrekening wordt de btw online onmiddellijk betaald, de rest verloopt via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Inschrijven via KMO-port.
Ingeschreven: 0 studenten
Duur: 2 dagen
lezingen: 2