Have a question?
Bericht verzonden Sluiten

Refresher + Examen: 13-14 December 2024 & 24-25 Januari 2025

Een persoon die een dry needling-behandeling op zijn arm krijgt. AQUS Learning

Planning

13-14 December 2024 & 24-25 Januari 2025

Inhoud

AQUS organiseert dry needling cursussen vanuit een wetenschappelijke basis. Doordat er gewerkt wordt met verschillende modules, kan je zelf je leertraject bepalen. Je kan modules apart boeken, maar ze worden ook als traject aangeboden. Indien je je meteen inschrijft voor het volledige traject, krijg je een mooie korting (nog te bepalen).

Bij elke module gaan we dieper in op bepaalde cases, zodat je bij elke patiënt die je behandelt weet welke tools je kan gebruiken.

Door het volgen van de REFRESHER + EXAMEN module ben je in de laatste fase van het traject belandt. Deze module geeft je de mogelijkheid om op voorhand vragen in te sturen die tijdens deze dag behandeld zullen worden. Dit kan gaan van het herhalen van bepaalde priktechnieken, tot het stellen van vragen over casuïstiek. Hierna ben je klaar om het examen af te leggen.

Het examen bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. In het theoretisch deel kunnen vragen gesteld worden over al hetgeen dat aan bod is gekomen tijdens alle modules.  Deze kunnen gaan over de theoretische achtergrond, pijnpatronen, priktechnieken, anatomie, casuïstiek, …

In het praktisch deel wordt je getoetst op je praktische kennis, je priktechniek en zal je alsook een casus moeten behandelen.

Docent

Het team van docenten bestaat uit Kevin Campion en Lies Van Itterbeeck.

Kevin Campion heeft al meer dan 10 jaar ervaring met dry needling als Manueel therapeut en Osteopaat. Dit zette hem ertoe aan om een duidelijke cursus op poten te zetten die verder gaat dan het prikken alleen. Vanuit wetenschappelijk oogpunt worden verschillende priktechnieken en pijnpatronen samengegoten in een exclusieve cursus die je nergens anders kan volgen.

Ook Lies Van Itterbeeck heeft al meerdere jaren ervaring met dry needling en assisteert tijdens zowel de theorie als de praktijk.

Doelgroep

Als je een module bij AQUS wilt volgen, heb je reeds een vooropleiding nodig. Afgestudeerde kinesitherapeuten (manuele, sport, …), osteopaten, chiropractoren en (sport)artsen kunnen zich inschrijven voor onze cursussen.

Er wordt maar een beperkt aantal deelnemers toegelaten bij elke module, zodat er steeds een persoonlijke begeleiding mogelijk is tijdens theorie en praktijk.

Prijs

€ 750,00 (excl BTW), je kan genieten van 30% korting indien je betaalt met de KMO-portefeuille.

Inbegrepen

Cursusmateriaal (geschreven cursus, hand-outs), starterspakket (naalden, ontsmetting, handschoenen). Er wordt gezorgd voor een warm welkom met ontbijt, er is een lunch voorzien en versnaperingen tussendoor.

Programma

Korte herhaling van de geleerde spieren vorige modules + overzicht Expert.

Zie verdere details via curriculum.

Locatie

Golfclub De Wijnvelden

Adres: Bergstraat 74, 2861 Sint-Katelijne-Waver

Telefoonnummer: 015 63 03 64

Verder verloop

Na het volgen van de BASIS module verdiep je jezelf verder door het volgen van de ADVANCED BOVENSTE KWADRANT module (2-daagse cursus) en/of ADVANCED ONDERSTE KWADRANT module (2-daagse cursus).

Na het volgen van deze 2 modules verloop het traject verder met een EXPERT module (1 dag) en een REFRSHER module (1 dag).

Na het volgen van elke module krijg je een AQUS-attest voor je aanwezigheid. Na het volgen van alle modules heb je de mogelijkheid om een EXAMEN (theorie en praktijk) af te leggen. Hierna krijg je het certificaat AQUS EXPERT IN DRY NEEDLING.

Heb je verdere vragen over het volgen van een module, of wil je overstappen van een andere dienstverlener naar ons traject? Stel ons je vragen via info@aqus.be

Golfclub De Wijnvelden Bergstraat 74, 2861 Sint-Katelijne-Waver
Wij starten stipt vanaf 09:00 uur, gelieve een kwartier vroeger reeds aanwezig te zijn.
Inschrijven

Bij de afrekening wordt de btw online onmiddellijk betaald, de rest verloopt via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Inschrijven via KMO-port.
Ingeschreven: 0 studenten
Duur: 2 dagen
lezingen: 2