Have a question?
Bericht verzonden Sluiten

Dry Needling – Basis Cursus: 18-20 April 2024

Een vrouw die dry needling-therapie ondergaat waarbij een naald in haar rug wordt ingebracht. AQUS Learning

Planning

18-20 April 2024

Inhoud

AQUS organiseert dry needling cursussen vanuit een wetenschappelijke basis. Doordat er gewerkt wordt met verschillende modules, kan je zelf je leertraject bepalen. Je kan modules apart boeken, maar ze worden ook als traject aangeboden. Indien je je meteen inschrijft voor het volledige traject, krijg je een mooie korting (nog te bepalen).

Bij elke module gaan we dieper in op bepaalde cases, zodat je bij elke patiënt die je behandelt weet welke tools je kan gebruiken.

De basismodule is een driedaagse opleiding die start met een theoretische achtergrond over dry needling. We gaan dieper in op myofasciale pijn, de pathofysiologie en de verschillende dry needling technieken. Dit allemaal opgebouwd vanuit een wetenschappelijke kader.

Na een kort stukje theorie, wordt er onmiddellijk overgegaan tot de praktijk. We starten met een overzicht van de verschillende manieren waarop er geprikt kan worden, hoe dit veilig en hygiënisch gebeurt.

In de basismodule is er gekozen voor een reeks spieren die relatief makkelijke te prikken zijn, maar ook klinisch relevant zijn. Het zijn spieren die je in de praktijk dagelijks zal tegenkomen bij klachten van patiënten.

Bij elke spier wordt op dezelfde gestructureerde manier te werk gegaan. We overlopen de anatomie, locatie van de  verschillende triggerpunten en de verschillende posities waaruit geprikt kan worden.

Docent

Het team van docenten bestaat uit Kevin Campion en Lies Van Itterbeeck.

Kevin Campion heeft al meer dan 10 jaar ervaring met dry needling als Manueel therapeut en Osteopaat. Dit zette hem ertoe aan om een duidelijke cursus op poten te zetten die verder gaat dan het prikken alleen. Vanuit wetenschappelijk oogpunt worden verschillende priktechnieken en pijnpatronen samengegoten in een exclusieve cursus die je nergens anders kan volgen.

Ook Lies Van Itterbeeck heeft al meerdere jaren ervaring met dry needling en assisteert tijdens zowel de theorie als de praktijk.

Doelgroep

Als je een module bij AQUS wilt volgen, heb je reeds een vooropleiding nodig. Afgestudeerde kinesitherapeuten (manuele, sport, …), osteopaten, chiropractoren en (sport)artsen kunnen zich inschrijven voor onze cursussen.

Er wordt maar een beperkt aantal deelnemers toegelaten bij elke module, zodat er steeds een persoonlijke begeleiding mogelijk is tijdens theorie en praktijk.

Prijs

€ 648,00 (excl BTW), je kan genieten van 30% korting indien je betaalt met de KMO-portefeuille.

Inbegrepen

Cursusmateriaal (geschreven cursus, hand-outs), starterspakket (naalden, ontsmetting, handschoenen). Er wordt gezorgd voor een warm welkom met ontbijt, er is een lunch voorzien en versnaperingen tussendoor.

Programma

Zie curriculum.

Locatie

Golfclub De Wijnvelden

Adres: Bergstraat 74, 2861 Sint-Katelijne-Waver

Telefoonnummer: 015 63 03 64

Verder verloop

Na de BASIS module kan je onmiddellijk aan de slag met deze technieken in de praktijk. Indien je jezelf verder wil blijven specialiseren in dry needling, wordt er een verder traject aangeboden. Je kan je na het volgen van de BASIS module, inschrijven voor onze modules ADVANCED BOVENSTE KWADRANT ( 2-daagse cursus) en ADVANCED ONDERSTE KWADRANT (2-daagse cursus). Na het volgen van deze 2 modules verloop het traject verder met een EXPERT module (1 dag) en een REFRSHER module (1 dag).

Na het volgen van elke module krijg je een AQUS-attest voor je aanwezigheid. Na het volgen van alle modules heb je de mogelijkheid om een EXAMEN (theorie en praktijk) af te leggen. Hierna krijg je het certificaat AQUS EXPERT IN DRY NEEDLING.

Heb je verdere vragen over het volgen van een module, of wil je overstappen van een andere dienstverlener naar ons traject? Stel ons je vragen via info@aqus.be

Golfclub De Wijnvelden Bergstraat 74, 2861 Sint-Katelijne-Waver
Wij starten stipt vanaf 09:00 uur, gelieve een kwartier vroeger reeds aanwezig te zijn.
Inschrijven

Bij de afrekening wordt de btw online onmiddellijk betaald, de rest verloopt via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Inschrijven via KMO-port.
Ingeschreven: 4 studenten
Duur: 3 dagen
lezingen: 3