Have a question?
Bericht verzonden Sluiten

Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER AQUS

Inloggen op aqus.be via WordPress

Open uw webbrowser en ga naar www.aqus.be/mijn-account.

 1. Op deze inlogpagina vindt u invoervelden voor uw gebruikersnaam (of e-mailadres) en wachtwoord.
 2. Voer uw inloggegevens in de juiste velden in.
 3. Klik op “Inloggen.”

U bent nu succesvol ingelogd op aqus.be kunt u genieten van de inhoud van de website. Als u problemen ondervindt bij het inloggen of uw wachtwoord bent vergeten, raadpleeg dan de relevante links op de inlogpagina voor hulp.

AQUS learning is een organisatie die inderdeel is van CAMPION BV. Als opleidingscentrum zijn we erkend bij de Vlaamse overheid als dienstverlener in het kader van de KMO-portefeuille. Door deze subsidiemaatregel komt de overheid voor 30% tussen bij het inschrijvingsgeld van je opleiding.

Maak je voor het eerste gebruik van de KMO-portefeuille?

Vergeet dan zeker niet om je onderneming te registreren op de website van het VLAIO. Het volledige stappenplan en de procedure vind je hier.

Stappenplan aanvraag:

 1. Na de bevestiging van je inschrijving wordt de BTW onmiddellijk afgerekend, via online betalen. De betaling gebeurt rechtstreek aan AQUS learning/CAMPION BV omdat deze niet in aanmerking komt voor betaling met KMO-portefeuille.
 2. Na de online betaling krijg je via mail je factuur verzonden.
 3. Steunaanvraag opstarten: Via de website van de KMO-portefeuille kan je een projectaanvraag opstarten. Meer info vind je hier (zie link pdf aanvraag). Aangezien alleen het bedrag excl. BTW in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, is het belangrijk dat je dit bedrag vermeldt als inschrijvingsbedrag.

Nieuw sinds 1 januari 2023 is dat je een thema moet selecteren bij je aanvraag. Kies hierbij ‘Beroepsspecifieke competenties’.

 1. Stort je eigen aandeel: Na de bevestiging van je subsidieaanvraag, ontvang je een mail met een ‘aanvraag tot storting’ en de stortingsgegevens voor je eigen bijdrage (70%) aan Sodexo.
 2. Betaling projectbedrag: van zodra Sodexo de storting van jouw aandeel ontvangen heeft, stort de Vlaamse Overheid de subsidie (de overige 30%). Je ontvangt hiervan een melding per e-mail.

Opgelet: dit betekent nog niet dat de totaalsom betaald werd aan AQUS learning. Je dient zelf nog het volledige projectbedrag over te maken, dat doe je door je opnieuw aan te melden via de KMO-portefeuille en vervolgens bij je project op de knop ‘betalen’ te klikken.

BELANGRIJK: vul hierbij ook de gestructureerde mededeling in die je ontving op de factuur van AQUS learning. Deze gestructureerde mededeling is identiek aan degene die je gebruikte voor de betaling van het btw-bedrag.

 1. De betaling is nu 2-3 weken onderweg vooraleer hij door ons ontvangen wordt en kan verwerkt worden. Daarna ontvang je van ons via mail een definitieve bevestiging dat je betalingsprocedure is afgerond.

Het aanwezigheidsattes wordt ter plaatse fysiek overhandigd na het volgen van de opleiding.

Wist u dat u met uw account op aqus.be eenvoudig toegang kunt krijgen tot uw facturen? Volg deze stappen om uw facturen te bekijken:

 1. Nadat u succesvol bent ingelogd op aqus.be, gaat u naar uw persoonlijke dashboard.

 2. Zoek naar de sectie “Bestellingen”. Klik erop om uw facturen te openen.

 3. Hier ziet u een lijst van al uw beschikbare facturen. U kunt de facturen doorgaans filteren op datum, status of andere relevante criteria.

 4. Klik op de factuur die u wilt bekijken voor meer details. U kunt de factuur in uw browser bekijken, downloaden of afdrukken.

 5. Indien nodig kunt u ook factuurgeschiedenis raadplegen om eerdere transacties te volgen.

Dit handige functie stelt u in staat om uw financiën bij te houden en uw facturen gemakkelijk te beheren. Als u specifieke vragen hebt over uw facturen of hulp nodig hebt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.