Have a question?
Bericht verzonden Sluiten

Physio meets Yin Yoga: 3 Mei en 5 Mei

Een vrouw die vredig op een yogamat ligt en ontspanningstechnieken beoefent. AQUS Learning

Planning

3 Mei en 5 Mei 2024

Inhoud

In deze opleiding maak je kennis met yin yoga. Deze yogastijl is er eentje waarbij je 3 tot 7 minuten in een zittende of liggende diep stretchende pose blijft. Tussen de poses is er rust. Het creëert meer ruimte op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau en het brengt flexibiliteit en openheid in wie je bent. Je maakt je dieperliggende fasciaweefsels sterker, elastischer en gezonder. Ook de organen krijgen hun heling, via de meridiaanlijnen.
 
Het is één van de meest populaire yogastijlen dezer dagen en het is zeer toegankelijk voor een groot publiek. Uiteraard bestaan er tal van yogastijlen die elk hun kenmerken en voordelen hebben, in deze opleiding gaan we enkel in op yin yoga. Wat opvalt aan deze stijl is dat er vele wijsheden vanuit de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt worden. 
 
Fysiotherapie gecombineerd met yoga is 1 + 1 = 3. Steeds meer mensen worden vanuit de fysio doorgestuurd naar yogalessen, om zo op regelmatige basis te blijven werken aan hun gezondheid. Het voordeel van yoga is dat alles heel bewust wordt uitgeoefend en dat de balans voorop staat. Je leert bij yoga luisteren naar je lichaam en wordt zo steeds meer meester van dat fantastische netwerk van structuren & weefsels. De surplus bij yoga is dat er ook gekeken wordt naar hoe je in het leven staat vanuit het voelen, denken & doen. En dat je dus veel verder aan de slag gaat dan alleen met het fysieke mechanische lichaam. 
 
We combineren praktijk met theorie. Je krijgt 3 uitgebreide yin yoga lessen waarbij je zelf kan ervaren wat het teweeg kan brengen. Er is een mooie afwisseling tijdens de 2 dagen tussen de onderwerpen zodat je gefocust & gemotiveerd zoveel mogelijk info kan oppikken met je body & mind. 

Docent

Karen Vanlangendonck is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1500 yoga-opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.
Ze begon 25 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde met de nodige opleidingen en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar yang yoga beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.
Wanneer ze haar eerste yin yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar studio en op andere plaatsen.
Naast de vele lessen & workshops die ze geeft in haar eigen studio begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & geeft ze yin yoga opleidingen en runt ze de studio met een warm hart en gefocuste geest.
Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Haar opleidingen zijn zeer gestructureerd en doelgericht. Ze vertaalt goed onderbouwde kennis & wijsheid naar zeer behapbare taal en met haar naturelle schwung slaagt ze erin om de aandacht te houden én de glimlach op ieders gezicht te toveren.

Doelgroep

Als je een module bij AQUS wilt volgen, heb je reeds een vooropleiding nodig. Afgestudeerde kinesitherapeuten (manuele, sport, …), osteopaten, chiropractoren en (sport)artsen kunnen zich inschrijven voor onze cursussen.

Er wordt maar een beperkt aantal deelnemers toegelaten bij elke module, zodat er steeds een persoonlijke begeleiding mogelijk is tijdens theorie en praktijk.

Prijs

€ 372,00 (excl BTW), je kan genieten van 30% korting indien je betaalt met de KMO-portefeuille.

Inbegrepen

Je krijgt een uitgebreide syllabus mee met foto’s & tekst, een perfect naslagwerk na de opleiding. Je krijgt na inschrijving ook persoonlijk onbeperkt toegang tot de online 21-daagse yin yoga reeks die Karen enkele jaren geleden maakte met 21 lessen van 15 minuten waarin 63 yin yoga poses aan bod komen. Een goede manier om je alvast een beetje voor te bereiden zonder enige verplichting. Deze reeks is ook zeer toegankelijk voor jouw cliënten om ze op het pad van yin yoga te brengen. Je krijgt de kans om deze online reeks aan te bevelen aan hen met een affiliate commissie. 

Er wordt gezorgd voor ontbijt, lunch en versnaperingen tussendoor.

Programma

Welke onderwerpen komen er aan bod?
 
  • Wat is yoga versus yin yoga?
  • Basis traditionele Chinese geneeskunde: yin & yang, chi, meridianen
  • Basis fascia leer
  • De 12 hoofdmeridianen met hun bijbehorende organen, functies, symptomen, mentale & emotionele kwaliteiten
  • Yin yoga houdingen
  • Zelfbewustzijn & yin integreren in je leven

Locatie

Prana Yoga Studio

Adres: Dorp 37, 2861 Onze-Lieve Vrouw-Waver

Telefoonnummer: 0486 36 47 11

Verder verloop

We starten voorlopig met de opleiding Physio meets Yin Yoga. AQUS Learning werkt op dit moment aan het verder uitrollen van andere opleidingstrajecten.

Heb je verdere vragen over het volgen van een module, of wil je overstappen van een andere dienstverlener naar ons traject? Stel ons je vragen via info@aqus.be

Prana Yoga Studio
Dorp 37, 2861 Sint-Katelijne-Waver
Wij starten stipt vanaf 09:00 uur, gelieve een kwartier vroeger reeds aanwezig te zijn.
Inschrijven

Bij de afrekening wordt de btw online onmiddellijk betaald, de rest verloopt via de KMO-portefeuille. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Inschrijven via KMO-port.
Ingeschreven: 4 studenten
Duur: 2 dagen